Notícies

Ahir al vespre els germans Xavier i David Andrés van rebre la notícia de que el Somiatruites continuava a la Guia Michelin. I és que durant tres anys consecutius el restaurant igualadí ha mantingut Igualada i la comarca de l’Anoia en aquesta prestigiosa guia dels millors restaurants.

El distintiu que ha rebut el Somiatruites és el Bib Gourmand, un reconeixement als restaurants d’Espanya i Portugal amb una millor relació qualitat-preu, que requereix que l’establiment ofereixi un àpat d’excel·lent qualitat, format per dos plats –entrant i plat principal– i postres (a vegades amb beguda inclosa) i que ha de costar menys de 35 euros per persona a Espanya i menys de 30 euros a Portugal.

Aquesta guia es refereix al restaurant Somiatruites en les vessants arquitectònica i culinària, d’una banda, explica que l’espai és “realment singular” amb una “estètica interior que combina les pells adobades i el disseny per rememorar l’extinta activitat industrial de l’edifici”. D’altra banda, sobre la cuina, apunta que “ofereixen una cuina fresca i divertida, de base tradicional però posada al dia en tècniques i presentacions”.

La reafirmació del distintiu Bib Gourmand, que el Somiatruites manté des del 2017, arriba en un moment d’expansió del projecte, amb l’hotel, projectat per l’arquitecte Xavier Andrés, ja en la seva fase final de construcció i després d’un any d’èxits del xef David Andrés.