Somiatruites

L'Hotel i Restaurant Somiatruites: un projecte arquitectònic i gastronòmic familiar

Ubicat en una antiga adoberia a l’emblemàtic barri del Rec d’Igualada reformada per l’arquitecte i copropietari del Somiatruites, Xavier Andrés, el Somiatruites gaudeix d'una proposta gastronòmica obra del xef i també copropietari, David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann i actual xef de l'històric restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin.

Els germans Andrés van ser els fundadors d’aquest projecte, que va néixer primer com a restaurant, i que va obrir les portes per primera vegada el 15 de juliol del 2013. Des d’aleshores, el Somiatruites s’ha consolidat com un dels restaurants de referència de la comarca de l’Anoia, oferint una proposta gastronòmica actual i divertida, de base tradicional i assequible per a totes les butxaques.

El Somiatruites, però, no és només un projecte gastronòmic, sinó també arquitectònic. Aquesta antiga adoberia reformada per situar-hi el restaurant té un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjats al sostre, fent referència a l’historia de l’edifici. La singularitat d’aquest espai i la qualitat de la seva cuina han estat reconeguts per la Guia Michelin els anys 2017 fins l'actualitat, amb el distintiu Bib Gourmand, un reconeixement als establiments que ofereixen una bona relació qualitat-preu. El projecte incorpora al 2020 la nova Estrella Verda, atorgada també per la Guia Michelin en reconeixement al compromís amb la sostenibilitat.

En els darrers anys, el xef David Andrés s’ha proclamat millor xef jove d’Espanya i Portugal en tres ocasions consecutives, essent finalista al concurs de Millor Xef Jove del món, i el 2017 la revista Forbes el va considerar un dels 30 joves més influents del món. També en l'àmbit de la cuina, la co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, ha estat reconeguda amb el premi Cuiner de l'Any 2019 que atorga el Fòrum Gastronòmic.

El març de 2019 el projecte Somiatruitex creix amb l’obertura de l'hotel del Somiatruites, a sobre el restaurant, un projecte d’arquitectura sostenible i d’autoabastiment capitanejat per Xavier Andrés, que compta amb set habitacions transformables segons les necessitats de l'hoste, amb un estil arquitectònic que beu de l'estètica industrial del barri del Rec d'Igualada.

El barri del Rec d'Igualada

El Somiatruites és un establiment situat al barri del Rec d’Igualada, una zona industrial amb nombroses fàbriques tèxtils i adoberies, moltes d’elles ara amb altres usos. És el cas del Somiatruites que està ubicat en una antiga adoberia. Aquest barri singular i amb encant d’Igualada està ple de carrers estrets i conté edificis industrials del segle XIX i XX, patis interiors, façanes i el rec, un canal d’aigua de 3 quilòmetres que travessa el barri d’est a oest.

Direcció:

Estem al carrer del Sol 19, davant de la plaça de Joan Mercader

A 300 metres de casa nostra, al carrer del Rec amb Carrer Sant Faust, trobareu una zona d'aparcament gratuïta.