Notícies

El xef del restaurant Somiatruites, David Andrés, ho ha tornat a fer. Aquest dilluns s’ha proclamat per tercer any consecutiu millor xef jove d’Espanya i Portugal, després de competir amb els deu finalistes de la península ibèrica. Aquesta victòria, permetrà al jove xef lluitar pel títol mundial, que es disputarà a Milà, Itàlia, l’estiu del 2018, i pel qual haurà de competir amb una vintena de cuiners d’arreu del món.

 

David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Àbac de Barcelona, ha guanyat aquesta final regional ibèrica amb el plat “Buscant l’ús integral de la tonyina”, una proposta gastronòmica que gira al voltant de parts de la tonyina del mediterrani poc explotades en la gastronomia tradicional. Amb aquest plat, el xef vol reivindicar l’aprofitament de la tonyina, un dels peixos més apreciats del mediterrani però del qual només se n’aprofiten algunes parts, com el llom i la ventresca.

El jurat d’aquesta prova regional, estava format pels reconeguts xefs Josean Alija, del restaurant Nerua Guggenheim Bilbao; Henrique Sá Pessoa, del restaurant Alma, situat a Lisboa; i Oriol Castro, del restaurant Disfrutar de Barcelona. El darrer, Castro, serà el mentor de David Andrés en aquest concurs de San Pellegrino, és a dir, el guiarà i l’assessorarà fins a la Gran Final de Milà.

Aquest és el tercer any consecutiu que el xef David Andrés es presenta al concurs San Pellegrino Young Chef, que cerca el millor xef jove del món. En les dues edicions anteriors, el xef igualadí va ser l'únic del món en repetir participació a les finals mundials celebrades a Milà. L'any passat es va quedar a les portes; entre els tres millors xefs joves del món i, enguany, torna a tenir l’oportunitat de lluitar per aconseguir-ho.