Notícies

El restaurant Somiatruites va recollir divendres 20 d’octubre el distintiu Bib Gourmand de Michelin, un reconeixement als restaurants que ofereixen una bona relació qualitat-preu –menys de 35 euros en els establiments d’Espanya i menys de 30 euros a Portugal–. Aquest distintiu, representa “un símbol de qualitat i aposta segura pel comensal”, segons apunta la pròpia guia, que destaca “la creixent preocupació dels restauradors per oferir una cuina de qualitat i accessible a tots els pressupostos”.

L’acte d’entrega va tenir lloc a Madrid, en el marc de la gala 20 años Bib Gourmand, i hi van assistir el xef David Andrés i l’arquitecte i director del restaurant Xavier Andrés, juntament amb Judit Boixadera i Michael Díaz, de l’equip de cuina del Somiatruites.

La inclusió del restaurant igualadí Somiatruites com a Bib Gourmand a la Guia Michelin 2017 es va fer pública el novembre del 2016, però no ha estat fins aquest mes d’octubre de 2017 que s’han atorgat les distincions, aprofitant el 20è aniversari del reconeixement i la publicació de la Guia Vermella Bib Gourmand, una guia editada per Michelin on es mostren exclusivament els restaurants amb aquesta distinció i que compta amb aquest títol “Buenas meses a menos de 35 euros”.

Concretament, la Guia Bib Gourmand de Michelin es refereix al Somiatruites com un restaurant que “ofereix una cuina actual i divertida, de base tradicional però amb gustos molt marcats”, afegeix, “gran menú de migdia i postres sorprenents”. La Guia Vermella no deixa de banda l’indret on s’ubica el restaurant “una antiga adoberia ubicada al costat del Museu de la Pell d’Igualada”, apunten també “un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra y totxo vist, mobles de disseny i cridaners retalls de cuir al sostre, fent l’ullet a l’historia de l’edifici”.