Notícies

El xef del restaurant Somiatruites, David Andrés, ha estat escollit un any més entre els 10 millors cuiners menors de 30 anys d’Espanya i Portugal, segons els concurs San Pellegrino Young Chef. Aquest concurs convocat per Fine Dining Lovers, la revista més prestigiosa del món de la restauració, està dividit en 21 àrees geogràfiques que apleguen 243 països.

A la primera fase s’hi han presentat més de 2.000 participants, tots ells xefs menors de 30 anys i, d’aquests, se n’han seleccionat 10 de cada àrea geogràfica.

El jove xef igualadí competirà a les semifinals amb 9 cuiners més d’Espanya i Portugal dels restaurants Villa Cortes (Santa Cruz de Tenerife), Restaurante Vistas - Monte Rei Golf & Country Club (Vila Nova de Cacela, Portugal), Terrae (Puerto Pollenca), Restaurante Manso (Las Palmas de Gran Canaria), Hotel Aguas de Ibiza Lifestyle and SPA (Ibiza), Monóculo (Las Palmas de Gran Canaria), elGremi (Barcelona), Restaurant Les Moles' (Ulldecona) i Grande Real Villa Italia Hotel & Spa (Cascais, Portugal).

David Andrés, que competeix com a cap de cuina del restaurant Àbac de Barcelona capitanejat pel xef Jordi Cruz, s’ha classificat per les semifinals amb un plat que gira al voltant de parts de la tonyina del mediterrani poc explotades en la gastronomia tradicional i que porta per nom ‘Buscant l'ús integral de la tonyina’. Amb aquesta proposta, el xef vol reivindicar l’aprofitament de la tonyina, un dels peixos més apreciats del mediterrani però del qual només se n’aprofiten algunes parts, com el llom i la ventresca.

Les fases del concurs Sant Pellegrino Youn Chef
Des d’aquest mes de juny i fins el desembre de 2017 aniran tenint lloc les diverses finals de cada una de les 21 regions del concurs San Pellegrino Young Chef. En aquest procediment, els semifinalistes cuinaran els seus plats estrella davant del jurat regional, compost pels millors xefs, que avaluaran els plats presentats i seleccionaran un guanyador de cada regió. A finals de desembre de 2017, s’anunciaran els 21 joves xefs de tot el món que es traslladaran a la final mundial a Milà, Itàlia. A cada finalista se li assignarà un "Mentor Xef" (un membre del seu jurat regional), que l’assessorarà sobre com millorar el seu plat estrella i li donarà suport en la seva preparació per a la final.

Aquest és el tercer any consecutiu que el xef David Andrés es presenta al concurs San Pellegrino Young Chef, que cerca el millor xef jove del món. En les dues edicions anteriors, el xef igualadí va ser l'únic del món en repetir participació a les finals mundials celebrades a Milà. L'any passat es va quedar a les portes; entre els tres millors xefs joves del món i, enguany, torna a tenir l’oportunitat de lluitar per aconseguir-ho.