Notícies

L’igualadí David Andrés xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona, ha estat un dels tres finalistes del concurs internacional San Pellegrino Young Chef. Andrés es troba ara entre els tres millors cuiners del món menors de 30 anys, juntament amb el francès Shintaro Awa i l'americà Mitch Lienhard, guanyador del concurs, amb el plat d'ànec rostit especiat a la taronja i nyamé.

 

El xef igualadí representava Espanya i Portugal durant la final, ja que el mes de maig s’havia proclamat millor xef jove d’aquesta àrea geogràfica per segon any consecutiu. En la final, Andrés es  va enfrontar amb els millors xef de la resta d’àrees geogràfiques del món, 19 en concret.

Durant el concurs, Andrés ha mostrat un elevat nivell de competició i rendiment. Divendres dia 14 va ser nominat per passar a la darrera fase. Dissabte va arribar el moment de jugar totes les cartes i mostrar el gran nivell assolit. Tot i que l’igualadí no ha estat el guanyador del concurs, va fer una molt bona exposició i presentació del plat davant del jurat.

Concretament, la proposta gastronòmica que li ha valgut estar entre els millors del món porta per títol “LLET d’ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI”. Es tracta d’un plat d’arrel tradicional catalana inspirat en les costelles de xai i carxofes a la brasa, però que Andrés ha evolucionat de tal manera que l’elaboració del plat finalitza amb una infusió de llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta dins d’una carxofa. “El plat està basat en productes 100%  de Catalunya”, explica Andrés que també destaca que “la llet d’ovella fresca és molt apreciada i que amb unes gotes de quall de carxofa extret dels seus pistils queda una quallada excel·lent”.

El prestigiós cuiner Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz, ha estat el mentor d’Andrés durant la final internacional i l’ha acompanyat i aconsellat al llarg de la seva estada a Milà.

 

El concurs S. Pellegrino Young Chef

El concurs S. Pellegrino Young Chef està convocat per la revista Fine Dining Lovers, la més prestigiosa del món de la restauració. El jurat de la Gran Final l’integraven set cuiners d’alt nivell internacional, coneguts com els Set Savis: Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Carlo Cracco, Wylie Dufresne, David Higgs y Roberta Sudbrack.