Somiatruites

Al Somiatruites tenim una colla de mimats i mimades, persones que gaudeixen d’una sèrie d’avantatges i promocions exclusives. Si voleu que us mimem, només heu d’omplir aquest formulari i passar a recollir el vostre carnet. 

El barri del Rec

El Somiatruites és un establiment situat al barri del Rec d’Igualada, una zona industrial amb nombroses fàbriques tèxtils i adoberies, moltes d’elles ara amb altres usos. És el cas del Somiatruites que està ubicat en una antiga adoberia. Aquest barri singular i amb encant d’Igualada està ple de carrers estrets i conté edificis industrials del segle XIX i XX, patis interiors, façanes i el rec, un canal d’aigua de 3 quilòmetres que travessa el barri d’est a oest.

Direcció

Estem al carrer del Sol 19, davant de la plaça de Joan Mercader.

A 300 metres de casa nostra, al carrer del Rec amb Carrer Sant Faust, trobareu una zona d'aparcament gratuïta.

Horaris

- Migdies de dilluns a diumenge de 13 a 16 hores
- Vespres de dimarts a dissabte de 20 a 00 hores    faana

Oferim tot allò que pugueu imaginar. Ens posem al vostre servei per treballar plegats i dissenyar el què us faci falta. A més, habitualment oferim menús setmanals al migdia, la nostra carta, menús per a grups, sales per a reunions i/o celebracions, el Mas de Pedrafita per a grans celebracions, càterings i molt més. Descobriu-nos: 

Menú de migdia:

Cada setmana presentem un menú de migdia nou, format per cinc entrants, cinc plats i tres postres per només 12 euros.

El menú d’aquesta setmana: 

 

 

Carta:

Una proposta gastronòmica d’alta qualitat apte per a totes les butxaques i dissenyada per David Andrés. No hi ha cap plat que superi els 9 euros. Hi trobareu entrants, arrossos, carn, peix, hamburgueses, tapes , ous i postres, entre d’altres. La carta varia segons la temporada i està en evolució constant.

 

David Andrés i Xavier AndrésL'Hotel i restaurant Somiatruites és un projecte arquitectònic-gastronòmic ubicat en una antiga adoberia a l’emblemàtic barri del Rec d’Igualada, reformada per l’arquitecte i copropietari del Somiatruites, Xavier Andrés. La proposta gastronòmica és obra del xef i també copropietari del projecte, David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann i actual xef de l'històric restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin.

Els germans Andrés van ser els fundadors d’aquest projecte, que va néixer primer com a restaurant, i que va obrir les portes per primera vegada el 15 de juliol del 2013. Des d’aleshores, el Somiatruites s’ha consolidat com un dels restaurants de referència de la comarca de l’Anoia, oferint una proposta gastronòmica actual i divertida, de base tradicional i assequible per a totes les butxaques.

El Somiatruites, però, no és només un projecte gastronòmic, sinó també arquitectònic; aquesta antiga adoberia reformada per situar-hi el restaurant té un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjats al sostre, fent referència a l’historia de l’edifici. La singularitat d’aquest espai i la qualitat de la seva cuina han estat reconeguts per la Guia Michelin els anys 2017 fins l'actualitat, quan el restaurant i hotel igualadí ha obtingut el distintiu Bib Gourmand, un reconeixement als establiments que ofereixen una bona relació qualitat-preu.

En els darrers anys, el xef David Andrés s’ha proclamat millor xef jove d’Espanya i Portugal en tres ocasions consecutives, essent finalista al concurs de Millor Xef Jove del món, i el 2017 la revista Forbes el va considerar un dels 30 joves més influents del món. També en l'àmbit de la cuina, la co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, ha estat reconeguda amb el premi Cuiner de l'Any 2019 que atorga el Fòrum Gastronòmic. 

El març de 2019 el projecte Somiatruitex creix amb l’obertura de l'hotel del Somiatruites, a sobre el restaurant, un projecte d’arquitectura sostenible i d’autoabastament capitanejat per Xavier Andrés, que compta amb set habitacions transformables segons les necessitats de l'hoste, amb un estil arquitectònic que beu de l'estètica industrial del barri del Rec d'Igualada.